Participació del Dr. Daniel Adrover en el llibre “Aspectes de la Afàsia Multilingüe”

Es tracta d’un volum editat en anglès per Martin R. Gitterman, Mira Goral i Loraine K. Obler, experts en neurolingüística, plurilingüisme i afàsia. En ell es repassa l’estat actual de la recerca en matèria de casos de afàsia en persones que parlen més d’una llengua. La majoria de recerca relacionada amb aquesta patologia al llarg de la història s’ha centrat en la única o principal llengua dels pacients. No obstant, el fet que cada vegada hi hagi més gent multilingüe al món, genera la necessitat d’adaptar l’avaluació i tractament dels casos d’afàsia a persones que parlin més d’una llengua. És per aquest motiu que aquest llibre es de gran rellevància per a l’actualitat científica i clínica.

En el capítol escrit per Daniel, junt amb altres col·laboradors, es reflexiona sobre els factors que diferents estudis proposen que podrien afectar el procés de recuperació en els casos de pacients bilingües. Tot seguit, i tenint en compte els resultats d’aquests estudis, es realitzen propostes per començar a adaptar el tractament a aquest tipus de pacients. Per concloure, els autors del capítol exposen les seves idees sobre com s’hauria d’encaminar la futura investigació per tal de desenvolupar mètodes d’avaluació, i tècniques d’intervenció, que s’adaptin al perfil i necessitats que presenten els pacients afàsics que parlen més d’una llengua.

Per a més informació, aquí tenen disponible la pàgina de l’editorial.