¿I què passa amb les llengües romàniques? Desenvolupament lingüístic atípic en llengües provinents del llatí.

Presentem un manual editat per Eva Aguilar, Lucía Buil, Raül López, Víctor Sánchez i Daniel Adrover, tots membres del grup d’investigació I+DEL, i publicat per l’editorial de renom John Benjamins. En aquest llibre s’hi exposen els resultats de investigacions, amb nens que parlen llengües romàniques, sobre les quatre principals causes de desenvolupament lingüístic atípic: naixement prematur, pèrdua d’audició, Trastorn Específic del Llenguatge i síndromes genètics.

Es tracta d’un llibre necessari tant pel món de la investigació científica com per el món educatiu. Això és degut a que no obstant el nombre d’estudis científics sobre el desenvolupament lingüístic típic no para de créixer, fa falta molta feina de investigació sobre el desenvolupament atípic, especialment amb llengües romàniques. Per tant, aquest manual pretén actuar com una guia específica tant pels professionals que treballen amb nens amb desenvolupament lingüístic atípic que parlen llengües romàniques, com pels necessaris futurs estudis científics amb aquesta població lingüística.

Per a més informació, aquí tenen la pàgina de l’editorial.