Els membres de I+DEL editen un número especial sobre control executiu i regulació emocional en una prestigiosa revista científica internacional i us conviden a enviar els vostres treballs

Els membres del grup de recerca I+DEL, de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Daniel Adrover Roig, Eva Aguilar Mediavilla i Raúl López Penadés han estat convidats a participar com editors en un número especial sobre “Executive Control and Emotion Regulation in children, adolescents, and young adults” de la prestigiosa revista International Journal of Environmental Research and Public Health (FI de 2.468).

El control executiu es defineix com una sèrie de processos cognitius que permeten dur a terme accions orientades a metes específiques, com per exemple la capacitat de centrar l’atenció en aspectes rellevants alhora que s’ignoren d’altres irrellevants. Diferents estudis suggereixen que existeix una interacció entre les habilitats de control executiu i les de regulació emocional, tal que un bon equilibri entre elles propiciaria un correcte desenvolupament dels infants a nivell d’ajustament psicològic, emocional, cognitiu i social.

L’objectiu d’aquest número especial és reunir estudis que explorin el control executiu, la regulació emocional, així com les seves interconnexions i altres variables que il·lustrin aquesta associació sobre el benestar dels infants, adolescents i adults joves (problemes de conducta, victimització entre iguals, intel·ligència emocional, factors familiars, etc.). Aquest número estarà obert a tot treball de revisió o empíric que utilitzi una perspectiva de salut i/o psicològica a l’hora d’adreçar aquesta temàtica. L’enviament de manuscrits ja està obert, i romandrà actiu fins a la data límit (30 d’abril 2021). Per a informació detallada sobre l’enviament de manuscrits, o sobre el número especial podeu consultar aquest enllaç. També podeu consultar el Fulletó informatiu del número especial.