Conferències i trobades

Conferència virtual sobre la intervenció en casos d’assetjament en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista

Alberto Sánchez Pedroche, membre del grup de recerca I+DEL, realitzarà el pròxim divendres 29 de maig una conferència virtual on es definirà el perfil de l’alumnat o pacient amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), especialment de grau associat a la Síndrome d’Apserger. Una de les parts centrals d’aquesta conferència serà també discutir les barreres i … Continua llegint «Conferència virtual sobre la intervenció en casos d’assetjament en infants amb Trastorn de l’Espectre Autista»
Posted on

Conferències de la Dra. Gina Conti-Ramsden i el Dr. Kevin Durkin sobre el Trastorn Específic del Llenguatge (TEL)

La Facultat d’Educació  de la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb la col·laboració de l’Associació Espanyola de Logopèdia, Foniatria i Audiologia (AELFA) i l’Institut de Recerca i Innovació Educativa (IRIE), han organitzat pel dia 23 d’octubre dues conferències amb dos dels investigadors referents en la temàtica del TEL: la Dra. Gina Conti-Ramsden (17:00 h. … Continua llegint «Conferències de la Dra. Gina Conti-Ramsden i el Dr. Kevin Durkin sobre el Trastorn Específic del Llenguatge (TEL)»
Posted on

I+DEL exposa el seu projecte a les III Jornades de Recerca i Innovació Educativa

El darrer 8 i 9 de novembre de 2019 varen tenir lloc les III Jornades de Recerca i Innovació Educativa de l’IRIE (Institut de Recerca i Innovació Educativa). Es tracta d’una trobada biennal dels principals actors del món educatiu de les Illes, on es posen en comú els avanços dels diferents grups de recerca interessats … Continua llegint «I+DEL exposa el seu projecte a les III Jornades de Recerca i Innovació Educativa»
Posted on

Jornades “Fem l’Escola Plurilingüe”

I+DEL organitza juntament amb la Societat Catalana de Pedagogia unes jornades de reflexió i de debat sobre el plurilingüisme a les escoles. L’objectiu és el de transmetre la necessitat de despolititzar el tema lingüístic, enfocant-lo des del punt de vista científic, per tal d’arribar a un model conciliador on les llengües no es vegin confrontades … Continua llegint «Jornades “Fem l’Escola Plurilingüe”»
Posted on

I+DEL comparteix els resultats dels seus darrers estudis en el IX Congrés Internacional d’Adquisició del Llenguatge (IX AEAL 2019)

Aquest congrés, que va tenir lloc a Madrid del 4 al 6 de setembre de 2019, té com objectiu difondre els darrers avanços en la investigació en matèria de dificultats d’adquisició del llenguatge en nens. En aquest esdeveniment el grup de recerca de la Universitat de les Illes Balears (UIB) va aportar els resultats dels … Continua llegint «I+DEL comparteix els resultats dels seus darrers estudis en el IX Congrés Internacional d’Adquisició del Llenguatge (IX AEAL 2019)»
Posted on

Participació del grup I+DEL en la Conferència de Psicolingüística Experimental

El passat 27 de juny de 2019 Víctor Sánchez va presentar a la Conferència de Psicolingüística Experimental, que va tenir lloc a Palma de Mallorca, els resultats d’una investigació duita a terme pel grup d’investigació I+DEL. Aquesta conferència té com objectiu reunir als professionals que treballen en matèria de processament o trastorns del llenguatge, i … Continua llegint «Participació del grup I+DEL en la Conferència de Psicolingüística Experimental»
Posted on

Els bilingües es distreuen menys? Resultats d’una tasca Oddball auditivo-visual

Presentat al XIV Simposi Internacional de Psicolingüística (Tarragona, Abril 10 – 13, 2019) Autors Daniel Adrover-Roig *, Raúl López-Penadés, Victor Sanchez-Azanza , Lucía Buil-Legaz , Fabrice Parmentier & Eva Aguilar Mediavilla Autor principal daniel.adrover@uib.es Abstract Quaranta vuit adults monolingües i seixanta bilingües varen realitzar una tasca oddball auditivo-visual en la que havien de categoritzar nombres … Continua llegint «Els bilingües es distreuen menys? Resultats d’una tasca Oddball auditivo-visual»
Posted on

Conferència “Tècniques d’intervenció natural aplicades a l’escola: Introducció”

El divendres 22 de març de 2019 tindrem la conferència de “Tècniques d’intervenció natural aplicades a l’escola: Introducció” de 17:30h a 19h a la Sala d’Actes del Guillem Cifre  de Colonya. Us podeu inscriure a la sessió aquí. Per a més informació podeu escriure a eva.aguilar@uib.es Organitza: Facultat d’Educació, Grup de recerca I+DEL, IRIE, Postgrau d’Audició … Continua llegint «Conferència “Tècniques d’intervenció natural aplicades a l’escola: Introducció”»
Posted on

Característiques i dificultats conductuals a preadolescents amb història de Trastorn Específic del Llenguatge

  Presentat a International Congress of Clinical and Health Psychology on Children and Adolescents (AITANA)     Autors Aguilar-Mediavilla, E., Valera-Pozo, M., Buil-Legaz, L. Contacte amb l’autor principal eva.aguilar@uib.es Abstract Les persones amb trastorn específic del llenguatge (TEL) tenen una història de problemes amb l’adquisició del llenguatge sense que estiguin presents les variables que solen explicar aquesta dificultat, com … Continua llegint «Característiques i dificultats conductuals a preadolescents amb història de Trastorn Específic del Llenguatge»
Posted on

#CongrésTéNomDeDona Les investigadores de la UIB en la ciència

Ahir, 12 de Desembre, la UIB va homenatjar a les dones de la UIB i el seu important paper a la ciència. La campanya #CongrésTéNomDeDona, és una reivindicació del paper de les investigadores de la UIB que coincideix amb el quinzè aniversari d’UIBCongrés, l’oficina especialitzada en la gestió d’esdeveniments científics de la Fundació Universitat-Empresa de … Continua llegint «#CongrésTéNomDeDona Les investigadores de la UIB en la ciència»
Posted on

Els dies 15, 16 i 17 de novembre vàrem estar a l’AITANA Congress a Palma

Durant els dies 15, 16 i 17 de novembre vàrem estar a l’International Congress of Clinical and Health Psychology on Children and Adolescents (AITANA) que va arribar aquest any 2018 a Mallorca. Aquest congress arriba aquí després d’una llarga travessa que va començar a Elx (2011), quan tan sols era un congrés nacional d’àmbit universitari, … Continua llegint «Els dies 15, 16 i 17 de novembre vàrem estar a l’AITANA Congress a Palma»
Posted on

Formació en Trastorns del Llenguatge: Diagnòstic, Diagnòstic diferencial i comorbilitats a l’Hospital Son Espases de Palma

El dia 28 de Novembre vàrem dur a terme una formació en Trastorns del Llenguatge, dins el Curs d’Actualització Teórico-Pràctica en Salut Mental Infanto-Juvenil VIII (2018).  Durant tot el matí, els membres de I+DEL varen fer una sèrie de xerrades parlant dels trastorns del neurodesenvolupament i tipologia dels trastorns del llenguatge, trastorns del llenguatge associats … Continua llegint «Formació en Trastorns del Llenguatge: Diagnòstic, Diagnòstic diferencial i comorbilitats a l’Hospital Son Espases de Palma»
Posted on

La Dra. Eva Aguilar ha parlat a IB3 Ràdio sobre el Trastorn del Desenvolupament del Llenguatge o Trastorn Específic del Llenguatge

El passat 15 de Novembre, la Dra. Eva Aguilar va participar en una entrevista en els informatius d’IB3 Ràdio parlant sobre el Trastorn del Desenvolupament del Llenguatge o Trastorn Específic del Llenguatge. Aquesta entrevista es va produir a conseqüència de la  Jornada de formació sobre Dificultats del Llenguatge que es vàrem dur a terme conjuntament … Continua llegint «La Dra. Eva Aguilar ha parlat a IB3 Ràdio sobre el Trastorn del Desenvolupament del Llenguatge o Trastorn Específic del Llenguatge»
Posted on

El dissabte 10 de novembre organitzarem la Jornada de Formació sobre Dificultats del Llenguatge juntament amb la UOC a Palma

Aquest passat dissabte celebrarem a Palma la Jornada de Formació sobre Dificultats del Llenguatge, organitzat conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya. L’esdeveniment va tenir lloc a l’Edifici Sa Riera de la Universitat de les Illes Balears a Palma durant tot el dia. Els assistents varen poder gaudir de diverses ponències dutes a terme per Eva Aguilar-Mediavila, … Continua llegint «El dissabte 10 de novembre organitzarem la Jornada de Formació sobre Dificultats del Llenguatge juntament amb la UOC a Palma»
Posted on

Estem al 17th International Clinical Phonetics and Linguistics Association Conference a Malta

Aquesta setmana s’ha cel·lebrat a Malta el 17th International Clinical Phonetics and Linguistics Association Conference en Malta en col·laboració amb l’Associació Internacional de Lingüística i Fonètica Clínica (ICPLA). Eva Aguilar, membre d’I+DEL ha anat a la Conferència per presentar la ponència sobre ‘Speech profiles in Spanish- Catalan children with developmental language disorder (DLD)’ a més d’estar moderant la mateixa … Continua llegint «Estem al 17th International Clinical Phonetics and Linguistics Association Conference a Malta»
Posted on

Se celebra a Palma el 9è Congrés Nacional i Iberoamericà de Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge

Els pròxims 23, 24 i 245 de Novembre de 2018 se celebrarà a Palma el 9è Congrés Nacional i Iberoamericà de Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge. El seu objectiu, aquest any, se centra en l’educació amb qualitat; així com diu el seu lema en castellà: “Avanzando en Oportunidades EduCación con C de Calidad“. L’esdeveniment es durà a terme a l’Hotel … Continua llegint «Se celebra a Palma el 9è Congrés Nacional i Iberoamericà de Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge»
Posted on

Aquesta setmana ens trobem a 3rd International week at the Faculty of Education a la Universitat de Palacký (República Txeca)

Eva Aguilar es troba aquesta setmana a la República Txeca, concretament a la ciutat d’Olomouc a la 3rd International week at the Faculty of Education at the Palacký University. Aquest esdeveniment neix amb la idea que els investigadors i docents de les Facultats d’Educació de diverses universitats i de diferents nacions es coneguin i comparteixin les seves idees, experiències, creant així noves … Continua llegint «Aquesta setmana ens trobem a 3rd International week at the Faculty of Education a la Universitat de Palacký (República Txeca)»
Posted on

Assistim al III Congrés iberoamericà de Dislèxia i altres DEA

El passat divendres 28 i dissabte 29 de setembre es va celebrar a Buenos Aires, Argentina el III Congrés Iberoamericà sobre Dislèxia i altres DEA organitzat per Disfam, una entitat espanyola sense ànim de lucre constituïda l’any 2002. Disfam està integrat per famílies amb fills amb dislèxia, adults dislèxics i professionals de diferents àmbits que han decidit unir-se, preocupats i sensibilitzats per les dificultats d’aprenentatge … Continua llegint «Assistim al III Congrés iberoamericà de Dislèxia i altres DEA»
Posted on

Presentem nous resultats sobre la relació entre el bilingüisme i les funcions executives en el I Congrés Internacional Conjunt de Psicologia Experimental a Madrid

Entre els dies 3 i 6 de Juliol vàrem estar al Primer Congrés Conjunt SEPEX celebrat a Madrid. Es tracta d’una nova iniciativa organitzada per algunes de les societats de Psicologia Experimental més importants d’Europa, la Sociedad Española de Psicología Experimental (SEPEX), la Sociedad Española de Psicofisiología y Neurociencia Cognitiva y Afectiva (SEPNECA) i la Associazione Italiana di Psicologia (AIP experimental), per a reunir investigacions … Continua llegint «Presentem nous resultats sobre la relació entre el bilingüisme i les funcions executives en el I Congrés Internacional Conjunt de Psicologia Experimental a Madrid»
Posted on

El canvi d’idioma freqüent dels bilingües s’associa amb millors capacitats cognitives

Presentat al  Sepex–Sepneca–Aipexperimental Joint Conference (Madrid, 2018)     Autors Sanchez-Azanza, Victor A.; López-Penadés, Raúl; Adrover Roig, Daniel Contacte amb l’autor principal v.sanchez@uib.es Abstract El canvi de llengua (CaL) és un comportament comú entre els bilingües que requereix un maneig de dues llengües que competeixen entre elles. Aquest procés es relaciona amb el control del llenguatge (CL). S’ha … Continua llegint «El canvi d’idioma freqüent dels bilingües s’associa amb millors capacitats cognitives»
Posted on

Entre els dies 28 i 30 de juny es va celebrar el XXXI Congrés Internacional AELFA-IF a Granada

El passat 30 de juny Eva Aguilar va assitir al XXXI Congreso Internacional de la Asociación Española de Logopedia, Foniatría y Audiología e Iberoamericana de Fonoaudiología (AELFA-IF) a Granada, que aquest any es va dur a terme baix el lema ‘Logopèdia: Connectant Ciència i Professió’ i va participar en una comunicació parlant sobre diversos estudis dut a … Continua llegint «Entre els dies 28 i 30 de juny es va celebrar el XXXI Congrés Internacional AELFA-IF a Granada»
Posted on

Assistim a les VIII Jornades d’Innovació Docent organitzades per la Universitat San Jorge de Saragossa

Els dies 28 i 29 de juny vàrem assistir a les VIII Jornades d’Innovació Docent a Saragossa. Aquestes jornades són un espai d’intercanvi i aprenentatge sobre educació, aprenentatge i innovació. Estan centrades en el fet que una pràctica educativa és innovadora quan s’ha incorporat un canvi en el seu disseny, implantat i avaluat que ha … Continua llegint «Assistim a les VIII Jornades d’Innovació Docent organitzades per la Universitat San Jorge de Saragossa»
Posted on

Participem en un simposi en el IX Congrés Internacional de Psicologia i Educació a Logronyo

El passat 21 de juny quatre membres de I+DEL participaren en un simposi en el IX Congrés Internacional de Psicologia i Educació que es va celebrar a Logronyo (La Rioja). Aquest IX congrés va estar centrat en la Psicologia, l’Educació i les Neurociències amb l’objectiu de construir ponts per al desenvolupament humà. Els nostres companys … Continua llegint «Participem en un simposi en el IX Congrés Internacional de Psicologia i Educació a Logronyo»
Posted on

Parlant de ‘Bullying’ a les XXV Jornades de Psicologia a la UIB

La setmana passada es varen dur a terme les XXV Jornades de Psicologia a la UIB organitzades per l’Associació de Representants de Psicologia. Durant una setmana els estudiants de psicologia (principalment, encara que la que inscripcions estan obertes al públic general), varen poder assistir a les conferències relacions amb els diferents àmbits en els quals la psicologia … Continua llegint «Parlant de ‘Bullying’ a les XXV Jornades de Psicologia a la UIB»
Posted on

Conferència de la Dra. Isabel García Gómez: dificultats per la lectura en nins amb discapacitat auditiva i sordesa

El passat divendres 23 de febrer vàrem tenir la visita de la Dra. Isabel García Gómez a la Universitat de les Illes Balears. A la seva conferència ens va parlar de les dificultats per la lectura en nins amb discapacitat auditiva i sordesa. Si no vares poder anar-hi o bé estàs interessat/da en rellegir el que … Continua llegint «Conferència de la Dra. Isabel García Gómez: dificultats per la lectura en nins amb discapacitat auditiva i sordesa»
Posted on

Taller: Tractament logopèdic, psicològic i educatiu en el TEL

El passat 27 de Gener n’Eva Aguilar, Pep Pérez i Mario Valera, membres de I+DEL, vàrem col·laborar amb CREIX impartint un taller destinat als professionals (especialment mestres). L’objectiu del taller era oferir als participants les eines i estratègies per poder detectar e intervenir en els diferents àmbits que es veuen afectats pel Trastorn Específic del … Continua llegint «Taller: Tractament logopèdic, psicològic i educatiu en el TEL»
Posted on