Categories
Notícies Transferència

Ciberassetjament en l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu

Recentment hem publicat un article sobre ciberagressions i ciberassetjament en adolescents espanyols. Aquest estudi va ser finançat per l’Observatori Social de la Fundació “La Caixa” i es pot llegir íntegrament aquí.

En aquest estudi es mostra que gairebé la meitat dels joves enquestats (el 46.8%) ha patit alguna agressió per mitjans cibernètics (com a xarxes socials, correu electrònic o missatges de text) i que un de cada deu, a més, manifesta haver patit ciberassetjament .

A més, aquest estudi es va centrar específicament en examinar la implicació dels joves amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) com a víctimes de ciberassetjament. Pel que fa a això, s’observa que els joves amb NESE presenten el doble de risc de ser víctimes de ciberassetjament que els seus companys sense NESE (14.8 vs. 7.3%, respectivament).

Aquestes dades tenen una rellevància especial en considerar que les persones que han estat víctimes de conductes agressives per mitjans cibernètics mostren pitjors indicadors de salut mental. En aquest sentit, les víctimes de ciberassetjament amb NESE mostraven més simptomatologia associada a la depressió, l’ansietat i l’estrès, i més insatisfacció amb la vida que les víctimes sense NESE.

Finalment, aquest estudi també va analitzar diverses estratègies per reduir l’impacte associat al ciberassetjament, sent les més rellevants la recerca de suport social i la capacitat de resoldre els problemes. Això assenyala possibles vies d’actuació davant el ciberassetjament en el context educatiu.

Esteller-Cano, A., Flexas A., Aguilar-Mediavilla, E., Adrover-Roig, D. (2023). Los jóvenes con necesidades específicas de apoyo educativo padecen el doble de ciberacoso. El Observatorio Socialhttps://elobservatoriosocial.fundacionlacaixa.org/-/jovenes-necesidades-especificas-ciberacoso

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *