Categories
Transferència

Un programa d’intervenció mitjançant una app sembla millorar la condició física dels estudiants universitaris de la UIB

Un programa d’intervenció mitjançant una app sembla millorar la condició física dels estudiants universitaris de la UIB.

L’exercici físic promou beneficis a llarg termini que són clau per a evitar els factors de risc per a la salut associats al sedentarisme. Per tant, els esforços dirigits a millorar l’activitat física són importants, sobretot en la població universitària, els nivells d’exercici de la qual solen disminuir dràsticament.

Un nou treball científic del grup de recerca de Ciències de l’activitat física i l’esport (GICAFE) de la UIB, en el qual han col·laborat membres del grup de Recerca en Desenvolupament, Educació i Llenguatge (I+DEL), ha posat a prova una nova intervenció per a encoratjar l’exercici físic en universitaris a través de l’ús d’una aplicació per a telèfon intel·ligent (http://vidahora.com/es/). Al voltant de 100 estudiants de la UIB van participar en l’estudi, la meitat dels quals van utilitzar l’aplicació per a promoure un estil de vida més saludable durant les nou setmanes que va durar la intervenció. La resta de l’alumnat va fer vida normal. Diversos indicadors de condició física i composició corporal es van mesurar abans i després de la intervenció. Els resultats van mostrar que la intervenció va fer millorar la condició física del grup que va utilitzar l’app, tant en mesures físiques (saltar, córrer…) com autoreportades (qüestionaris). No obstant això, sembla que el temps d’intervenció no va ser suficient perquè aquests canvis es fessin efectius en la composició corporal dels participants. Per tant, sembla que la intervenció va ser positiva i que augmentant el temps d’aplicació, aquest tipus de programes podrien resultar molt beneficiosos per a la salut dels estudiants universitaris.